Ken je die mop …

Ken je die mop van die Hollanders die de marathon gingen lopen?

Op vrijdagochtend ontbijten we bij Metro. Je kunt hier bijna niet kiezen uit de ontbijtrestaurants. En overal staan rijen mensen te wachten voor pancakes, donuts en andere calorierijke hapjes. Wijzelf zijn onderhand vaste klant bij Starbucks. De dark roast is heerlijk. Maar de cinnamon latte is ook niet te versmaden!
We willen naar het Zuiden om oa het vrijheidsbeeld te bezichtigen maar dat wordt lastig met het openbaar vervoer. We shoppen ons door de ochtend heen en staan anderhalf uur in de rij op Broadway voor kaartjes voor de musical Chigago.
Dan besluiten we dat we echt niet meer moeten lopen. We gaan naar de hotelkamer en zetten de tv aan.
MARATHON CANCELED
Onze eerste reactie is ongeloof. Nog geen twee minuten geleden zagen we de burgemeester verkondigen dat het echt wel door zou gaan. We hadden daar zelf al gemengde gevoelens over, maar als eenling eruit stappen; daar was niemand iets mee opgeschoten.
We gaan meteen naar de lobby omdat we daar wifi hebben. Er staan mensen bij de balie van Marathons International om in te checken. Ze weten nog van niets.
Als we ze het nieuws vertellen kijken ze ons aan alsof we gek zijn en ze checken zelf het internet. Het staat nog niet op alle sites. Pas later komen ze ons met hun iPhone in de hand vertellen dat we gelijk hebben. We snappen het allemaal. Niemand uitgezonderd. De reacties op Facebook en Twitter zijn hartverwarmend. Het is jammer maar niet het einde van de wereld.
Na de musical, die prachtig was, schieten we nog even de hotelbar in voor een wijntje. We ontmoeten er andere marathonners en het blijft niet bij ėén Chardonnay-tje.
Of we meedoen met de Hollandrun op zondag? Nee hoor. Er is een oproep geweest voor marathonners om je aan te melden als vrijwilliger. Dát gaan we doen!

20121103-083331.jpg

Advertenties

Over ingridschouten

www.ingridschouten.nl
Dit bericht werd geplaatst in Marathon New York. Bookmark de permalink .

4 reacties op Ken je die mop …

 1. Pingback: Marathon cancelled! – En weer verder…

 2. Eric bakker zegt:

  Ik vind dat echt een prachtige gedachte

 3. Clasine zegt:

  Ingrid en Monique:

  Zonde, zonde, Mee helpen als vrijwilliger zal zeker ook een hele grote voldoening geven, Chapeau!!!!!

 4. Hans Zevenhoevn zegt:

  Hoi Ingrid en Monique,

  Tsja, als ik de titel van je bijgewerkte blog lees, denk ik weer “Echt Ingrid, relativeren met een vleugje humor”. Ongeloof was ook ons eerste gevoel toen we via FB vernamen dat het niet doorging. Hoe moet het ongeloof dan wel bij jullie zijn geweest. Vanaf het moment dat je bericht binnenkwam, heb ik de media in de gaten gehouden. Het nieuws werd al snel overgenomen, alleen op de officiële website van de NY-marathon heeft het tot na middernacht geduurd voordat het bericht er op stond. Ook vreemd eigenlijk.
  Het moet in New York heel vreemd zijn allemaal, een stad die leeft, waar toeristen gewend zijn om met het openbaar vervoer zijn weg te zoeken naar alle bezienswaardigheden. Maar hoe meer je over NY leest, hoe meer het duidelijk wordt dat de stad weer tot leven probeert te komen na Sandy. Het zal in grote delen vast wel gaan zoals het altijd gaat, maar de mensen in de zwaarst getroffen gebieden hebben het volgens mij erg zwaar. Op internet zag ik een vergelijking van de situatie marathon en de noodsituatie: hoe kan je nu water geven aan al die deelnemers als er om de hoek mensen nog in het water liggen of gebrek hebben aan water, waarom staan generatoren te wachten langs de route (en met name bij de finish) als die hard nodig zijn in de zwaarst getroffen gebieden. Misschien zijn deze gedachten ook wel bij jullie opgekomen.
  Ik kan me heel goed voorstellen dat je eerder in de week met een dubbel gevoel mee zou gaan doen aan die mooie grote uitdaging waar jullie lang voor hebben getraind en naar uit hebben gekeken. Dat jullie nu besloten hebben om morgen niet mee te doen met de Holland Run en te gaan helpen waar nodig siert jullie. Het toont jullie betrokkenheid met de medemens en jullie veerkracht. Ik kan me enigszins begrijpen dat het initiatief tot de Holland Run genomen is, maar aan de andere kant heb ik er toch ook, gezien de situatie, mijn bedenkingen bij. Is het toch niet je ogen sluiten voor….??
  Ik hoop dat jullie voldoening kunnen vinden in de hulpverlening en toch nog de mogelijkheid kunnen vinden om delen van NY te bezichtigen. En als jullie dan terug zijn in het winderige kille regenachtige Nederland toch terug kunnen kijken op een ‘geslaagd’ bezoek aan New York.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s